søndag 20. desember 2009

Oppsummering 2009, mål for 2010

Tusen takk for alle gratulasjoner som har tikket siden vi fikk opprykket, veldig hyggelig at så mange følger med og heier på oss :-)

Tenkte jeg skulle lage en liten oppsummering av året som har gått.
Konkurransesesongen startet 19. april i Ale, da var planen å få opprykk til LP2. Hedda gikk et superbra program, fikk hele fem 10'ere og vant klassen sin, men med 0 på fellesdekken holdt det akkurat ikke til opprykk. Vi gjorde et nytt forsøk 10. mai, og endelig klaffet alt, og vi fikk 189 poeng og det etterlengtede opprykket til LP2.


I slutten av mai var vi på sporkurs med HundCampus, dessverre var jeg ikke veldig fornøyd, jeg syntes ikke vi kom noe særlig videre. Planen var egentlig å trene endel spor iløpet av sommeren, men med null motivasjon ble det dessverre med tanken...


I juli var vi på LP-leir med Klickerklok - hele fire dager med masse lydighetstrening, kan det bli bedre? Vårt hovedfokus på leiren var ruta og innkalling med stå, og her fikk vi masse tips. Håper virkelig det blir anledning til å få være med på LP-leir neste sommer også!I løpet av sommeren var vi også på tilsammen tre utstillinger. Hedda fikk 1. premie på alle sammen, men ingen videre plasseringer. Utstillinger er jo som kjent ikke det jeg synes er aller morsomst her i verden, men synes liksom jeg må stille litt innimellom. Blir vel 2-3 utstillinger neste sommer også tenker jeg.


Det ble ingen bruks-start på oss i år, men vi har faktisk fått trent ganske mye rundering! Veldig gøy at vi har klart å samle sammen en liten gjeng å trene med, håper vi får trent masse neste sesong også! Vi har kommet skikkelig igang med meldingstreningen, noe Hedda tok ganske raskt. Rundering er utrolig gøy altså!


I månedsskiftet oktober/november dro vi sammen med Charlotte/Sokrates og Mette/Pippi til Ørebro for å gå på kurs hos Thomas. Vi fikk hele tre dager med Thomas helt for oss selv, skikkelig luksus :-) Jeg rakk dessverre aldri å blogge om dette kurset, men Charlotte skrev noen meget beskrivende innlegg om kurset i sin blogg :-) Les og le (kanskje aller morsomst å lese for oss som var der...) :-)

(bildet har jeg lånt av Charlotte, og viser Hedda i dekk med skjult fører med forstyrrelse i form av Thomas som sitter ved sider av og knasker potetgull... Hedda lot seg ikke vippe av pinnen, men lå helt i ro til jeg kom tilbake :-) )


Årets høydepunkt var allikevel vår debut i LP kl 2 i Gøteborg 13. desember, der vi med 188 poeng vant klassen vår og fikk opprykk til LP kl 3. Det aller beste var at Hedda gjennomførte programmet med utrolig fin attityd og full konsentrasjon, definitivt vår beste konkurranse hittil :-)


Målene for 2010 blir som følger;
*1. premie i LP3, opprykk til eliteklassen
*Start i bruks (rundering)

I tillegg er planen at vi skal gå masse spor, kanskje også start i spor hvis dette går bra? Det blir sikkert et par utstillinger neste år også, men her har vi ingen store ambisjoner :-)

Takk til alle nye og gamle treningskompiser vi har trent med iløpet av 2009, håper vi treffer alle igjen på treninger også i det nye året.
Fortsatt GOD JUL og GODT NYTT ÅR til alle hundevennene våre :-)

4 kommentarer:

Barte-Marte og Anneli sa...

Ser ut til å ha vært et fint år på dere :)
Vi har samme målsetning som dere, men spor i stedet for rundering da:) Målet er å være klart til å starte kl. 3 1. mai i Moss - bli med? Eller går dere bare i Sverige dere?

Uansett - ønsker dere et innholdsrikt og godt nyttår:)
klem Barte-Marte og Anneli

Charlotte sa...

Ja, rundere og gå spor! Dette lover veldig bra!!!

Pippi sa...

Gleder meg til 2010 Hedda!! - men du må snart lære deg å gå spor snart...! :-)

Kjersti sa...

Dere har jo hatt et flott år, håper 2010 blir like bra :-)