lørdag 8. november 2008

LPdebut 7/11-08

Endelig var det tid for vår debut i lydighet klasse 1. Konkurransen ble arrangert av Gøteborg-Mølndals Brukshundklubb - og for en klubb - to kjempeflotte gressbaner med flombelysning og et stooort klubbhus med toaletter, kafeteria osv - og dessuten veldig trivelige folk:-) Skulle virkelig ønske vi hadde noe tilsvarende her!
I tillegg var konkurransen bra arrangert og effektivt gjennomført, så det var absolutt verdt å kjøre 30 mil hver vei for dette. Noen forskjeller var det visst mellom norske og svenske LP-konkurranser, i Sverige blir nummerrekkefølgen trukket like før fellesdekken, og man bruker ikke nummerlapp under konkurransen. Litt dumt at man ikke bruker nummerlapper, hadde vært gøy å se hvem de forskjellige ekvipasjene var.
En veldig stor fordel i Sverige er at dommeren og sekretæren står et stykke unna, slik at man bare trenger å forholde seg til tävlingslederen, og dermed slipper masse prat og kommentarer mellom øvelsene. Dessuten får man kommentarene til hver øvelse skrevet opp på kritikken man får med hjem. I tillegg er konkurranseringene mye større enn i Norge, og man slipper masse publikum som spiser matpakker og leker med hundene sine kun et par meter unna der man går lineføring.

Vi var tidlig ute igår, og jeg tok derfor Hedda ut for en liten treningsøkt med en gang vi kom fram. Hedda var da vannvittig het og gira, noe som ikke akkurat hjalp på min nervøsitet. Heldigvis kom hun litt ned på jorda igjen og i over i riktig modus etter en økt med flere lange lineføringer der hun virkelig måtte konsentrere seg over lang tid.

Gruppa vår bestod av 7 hunder, og vi trakk startnummer 6 - helt perfekt, da rakk vi både en liten pause og en passe lang oppvarming etter fellesdekken.
Fellesdekken gikk veldig fint, Hedda lå rolig og oppmerksom hele tiden, men når jeg gikk tilbake og skulle sette henne opp måtte jeg faktisk kommandere henne tre (!!) ganger før hun satte seg opp, det har aldri skjedd før. Merkelige greier, jeg hadde kanskje skjønt det hvis hun hadde vært uoppmerksom, men hun lå ved siden av meg med super kontakt, men så ikke ut til å skjønne noenting når jeg kommanderte sitt. Jaja, man kan jo ikke annet enn å smile, er ikke alltid så lett å forstå hva som foregår i en hundehjerne:)
Tannvisning er også ganske forskjellig sammenlignet med Norge, igår gikk man bort til dommeren enkeltvis etter fellesdekken. Man kunne velge om man ville stille opp hunden eller bare rusle bort med hunden i langt bånd. Hedda er jo rimelig glad i mennesker, så jeg valgte å gå med henne på plass bort til dommeren og ha henne i utgangsstilling mens hun sjekket tennene. Hedda var veldig flink og satt stødig som et fjell når dommeren kom bort og sjekket tennene. Når dommeren kom bort sa hun rolig til Hedda "du ser så glad ut så her gjelder det nok å ikke snakke for mye til deg" ;-)

Etter en kort pause og en liten oppvarming var det tid for resten av øvelsene. Når vi gikk inni ringen var jeg faktisk ikke nervøs i det hele tatt, utrolig deilig!
Lineføringen gikk ganske bra, Hedda var en smule het og det ble litt mye uro ved enkelte holdter og vendinger, men hun var 100% konsentrert og hadde en flott attityd gjennom hele øvelsen:-) Hun hadde også et par skjeve holdter, men det hadde nok også en sammenheng med at hun var litt for het i toppen.
Dekk under marsj gikk også veldig bra, hun hadde en litt treig dekk, men ellers perfekt.
Innkallingen var perfekt bortsett fra at hun ikke satte seg i utgangsstilling, men ble stående ved min side, utrolig synd da resten av øvelsen var så fin.
Gressbanen var dessverre veldig våt igår, og det var ganske mange hunder som vegret seg for å sette seg ned - dommeren kommenterte også dette under premieutdelingen. Vi har jo flere ganger trent på vått underlag for å være forberedt på også dette, men Hedda syntes tydeligvis det var ekkelt å sitte siden hun flere ganger stod i utgangsstilling, så da får vi bare trene mer på det:)
Stå under marsj har alltid vært en veldig bra og stabil øvelse - her overrasket Hedda meg med å heller utføre en perfekt SITT under marsj, noe vi aldri har øvd på! Jeg ble derfor utrolig forundra når jeg snudde meg etter 10 meter og så at Hedda satt.. Dette var jo veldig synd, og førte til av vi fikk 0 på denne øvelsen, og dermed ikke opprykk. Jaja, da blir det vel ikke noe problem å trene inn sitt under marsj når vi trenger det i de høyere klassene iallefall, haha:-)
Apportering; Her har vi visst ikke trent nok med fremmede apporter med andre hunders lukter på, men mest med egen apport. Når jeg kommanderte apport klarte ikke Hedda å la være å snuse litt på apportbukken først, og dermed ble det en dobbeltkommando for å få henne til å ta den. Resten av øvelsen gikk fint, hun holdt med et godt grep og slapp på kommando:)
Siste øvelsen var hopp over hinder, dette er vel den øvelsen vi har trent minst på da vi ikke har noe eget hinder selv. Men Hedda utførte øvelsen perfekt, med unntak av at hun igjen ble stårnde i utgangsstilling istedetfor å sette seg, veldig synd da jeg tror vi fint hadde fått 9,5 eller 10 hvis hun hadde satt seg.
Da vi gikk bort til dommeren for å få kommentarer etterpå innledet hun med å si at vi var en svært lovende ekvipasje, og at det så "mycket trevligt ut". Dessverre trakk hun ganske mye i helhetsinntrykk for at jeg mellom flere av øvelsene holdt Hedda i halsbåndet, det er visst ikke lov i Sverige slik det er i Norge... Kjekt å vite til fremtidige konkurranser:)

Resultatene ble som følger (dommers kommentar i parantes);
*Fellesdekk: 9 (dommeltkommando)
*Tannvisning: 10
*Lineføring: 8 (VP, SNS (??), långsam springmarsj, mycket fin kontakt)
*Dekk under marsj: 9 (ngt långsam läggande)
*Innkalling: 8,5 (sitter ej)
*Stå under marsj: 0 (setter seg)
*Apportering: 9 (dobbeltkommando)
*Hopp over hinder: 8,5 (sitter ej)
*Helhetsinntrykk: 6,5 (transporterer hund i halsbandet. Annars trevlig attityd)
Total poengsum 145, plassering nr 4.

Målet var jo såklart opprykk til klasse 2, men jeg var allikevel kjempefornøyd med Heddas innsats. Hun jobba fint gjennom alle øvelsene, og hadde god kontakt og super attityd gjennom hele konkurransen - og det er jo det aller viktigste! Dette var jo også vår første konkurranse, så alt i alt syntes jeg det gikk veldig fint:-)
Dessverre hadde jeg ikke med kamera igår så det ble ingen bilder fra konkurransen (dette bildet er fra en trening i våres - liker dette bildet veldig godt selv om posisjonen hennes ikke er den beste, da man tydelig kan se Heddas flotte attityd ;) )


Tusen takk til Mette og Pippi for at dere ble med som mental støtte og personlig coach, turen hadde ikke blitt det samme uten dere:-)

8 kommentarer:

Pernilla & Glimma sa...

Hahaha...är så van att skriva till Puma mfl. som bara är Glimmas ½-syskon.

Än en gång GRATTIS till en fin debut i lydnaden!!!

PUSS från HELsyrran Glimma & KRAM från matte Pernilla.

Maskot Pippi og Mette sa...

Grattis enda en gang til den flinkeste Hedda! -og Anja også:-) Det så supert ut igår, og vi kommer til å få prestasjonsangst til-hvis-at-dersom-det blir vår tur en gang:-)

Lotta,Troja,Puma sa...

Vi blir så stolta över er !!
GRATTIS till en kanonfin debut i lydnaden... nästa gång kommer ni bli uppflyttade till klass 2, det är vi övertygade om !

Troja hälsar till dig Anja att hon vill ge dig massa pussar eftersom du är så duktig med Hedda och att hon då får extra godis.. idag blev det pizza !!

KRAMAR från fan-cluben i Sverige (som vill VETA NÄR NI KOMMER HIT ;) )

Ps. den domare du tävlade för (Anna-Lena Wendt) har varit vår stora inspirationskälla genom åren. En jätteduktig och härlig tjej !!

Kjersti og Thea sa...

Gratulerer med fin debut, neste gang klarer dere opprykket.

Charlotte sa...

Oi, oi! Dere er flinke og tøffe synes jeg!! Stå på videre , så er dere i klasse 2 før dere vet ordet av det. Klem fra "oss i bøgda"

Merete A. Huser sa...

Brakar, Khan, Proffen og Merete hilser og gratulerer fra Trøgstad!!

Mari sa...

Så bra Anja!! Æ e imponert, selv om æ vet at dåkker e flink. Klem

ToneC sa...

Grattis med fin debut! Opprykket kommer neste gang, det var jo ikke langt unna denne gangen :)