mandag 8. juni 2009

Bruksdag i Maridalen

Igår hadde vi bruksdag i Maridalen igjen. De som møtte opp var Kjersti/Thea, Camilla/Enya, Charlotte/Sokrates, Thomas/Pogue/Pi, Ellen/Frikk og såklart Hedda og meg :-)

Camilla og Kjersti ville gå spor, men resten av oss ville rundere og evt gå litt spor i tillegg. Siden vi først var så mange som hadde lyst til å rundere ble det mest av det idag, dvs vi rakk to økter med rundering pr hund (jammen tar det tid!).
Det som var utrolig gøy å se var at alle 4 hundene viste utrolig stor framgang fra økt nummer en til økt nummer to.
Hedda var utrolig gira og tent når jeg tok henne ut av bilen for den første økten. Det er jo nesten et år siden vi runderte sist, så jeg var spent på hvor mye Hedda husket av dette. Tydeligvis husket hun hva leken gikk ut på, men den første økta løp hun litt for mye, dvs hun løp ikke rett ut fra meg men heller i en stor bue ut til figurantene. Vi startet med synlige figuranter, etterhvert ble disse mer og mer skjulte uten at det var noe problem. Økt nr to var betydelig bedre, hun løp mer rett ut fra meg når hun ble sendt fra midtlinja, og hun løp også nærmere meg når vi kjørte flying.
Tror vi kjørte ca 12-15 slag pr økt. Selv om Hedda ble sliten på slutten hadde hun fin fart, og motivasjonen var det iallefall ingenting å si på. Kjersti prøvde å ta noen bilder, men det gikk så fort at det bare ble bilder av trær og lyng istedet ;-)
Jeg tror at hvis Hedda hadde kunnet velge, så hadde vi trent rundering hver dag, det er nok det aller morsomste hun vet.

I tillegg la jeg et kort spor til Hedda, ca 80-90 meter langt. Tror jeg skal fortsette å legge endel slike korte spor framover og fokusere mest på sporteknikken. Jeg vil jo at Hedda skal bli enda mer spornøye, hvis ikke tror jeg hun kjapt kan hoppe over endel pinner når vi begynner med det... Sporet gikk ganske bra, dvs hun finner jo fram og tar vinklene uten problemer, men skulle gjerne hatt henne hakket mer spornøye. Men det er bare å trene på, problemet er vel egentlig at vi ikke går spor ofte nok...

For å gjøre dagen komplett hadde Charlotte som vanlig bakt kjempegode brownies, mmm :-)
Jeg tok dessverre ingen bilder igår, så derfor har jeg lånt et fra Ellen istedet;

5 kommentarer:

Charlotte sa...

Hehe...som min søster så pent sa det; "dere hundemennesker er jo..litt sånn annerledes." HVA? Vi?! Næsj....

Ellen Christensen sa...

Flinkeste Hedda - ingen tvil om at hun syntes det var stor stas å springe i skogen :)

Og søsteren din var jammen tapper Charlotte! - som tilbrakte en hel dag i skogen sammen med de mest nerdete hundefolk. He he*

Pernilla & Glimma sa...

Hej & TACK för grattiset hos oss.
Det blir ingen utställning denna helgen då jag känner att Glimma behöver växa till sig lite innan hon platsar i vuxenklasserna.

Hon har börjat att löpa nu så vi satsar på att det ska bli en massa valpar istället så kommer vi igen nästa år. Jag fattar inte att vår små vovvar redan är så gamla att Glimma ska ha valpar, vart tar tiden vägen?????

Vad roligt det är att läsa om era kurser/träningar. Du & Hedda är så flitiga!!! Har du planerat in någon start i lydnadsklass 2???

Trevlig Helg.
Kramar i massor från oss.

Lotta Troja Puma Zäta sa...

Vilka härliga träningar ni har ! Förstår att Hedda stormtrivs i skogen.

I Sverige firar vi Midsommar idag... så vi passar på att även önska er en TREVLIG MIDSOMMAR !

KRAM på er tjejer

Kjersti og Thea sa...

Ha en riktig fin sommer, så ses vi vel til høsten.
Nå skal jeg ha ferie i 4 uker, og det blir bare superdeilig :-)