søndag 19. juli 2009

Ferietid = hundetid

Denne uka har jeg hatt min første ferieuke, og hva er vel bedre enn å bruke den til masse hundetrening? Søndag trente vi rundering, mandag til torsdag var vi på lydighetsleir hos familien Klickerklok, og fredag + lørdag var vi igjen i skogen og trente rundering.

Rundering har jo ikke akkurat vært førsteprioritering for Hedda, men noe vi har gjort innimellom siden Hedda synes det er så utolig gøy. Nå som vi har trent rundering hele tre ganger den siste uka, begynner jeg virkelig å se fremgang - kanskje vi en gang skulle startet i denne grenen også? Vi kjørte stort sett med figurantene skjult og på 50 m, og Hedda har for det meste fine slag hvor hun går passe dypt og finner figurantene vha nesa:) Vi har trent mest flying, men jeg har også stoppa henne og belønna på midtlinja innimellom. Tidligere har Hedda ofte løpt rett inn på midtlinja der hun ble sendt ut, for deretter å løpe opp midtlinja til meg, istedetfor i en rett linje fra figuranten og inn til meg, men de siste øktene nå har hun stort sett valgt riktig - så lenge jeg er flink til å klappe for å fortelle henne hvor jeg står... På treningen igår hadde Charlotte med seg nyinnkjøpt walky-talky, og det var utrolig nyttig!! Figurantene hadde hver sin, pluss at en person på midtlinja (ikke fører) også hadde en. Ved hjelp av walky-talkyene var det mye enklere å få plassert figurantene riktig, spurt om hunden hadde funnet figuranten, be figurantene holde på hunden litt lenger/slippe hunden osv. Supersmart!

Lydighetsleiren ble like bra som jeg hadde håpet på:) Pga et par avbestillinger var vi kun fire deltakere - skikkelig luksus! Vi fikk dermed jobbet mye individuelt. Vi var innom mange temaer, blant annet belønningskvalitet (alltid viktig å tenke på!), shaping, konkurransetrening + mye om enkeltøvelser. Jeg synes jo at jeg med Hedda stort sett har ganske bra belønningskvalitet da hun leker bra + spiser det aller meste, men jeg fikk meg en liten vekker på kurset mtp at jeg ofte belønner veldig likt... Jeg leker ofte på samme måte og med de samme lekene, og belønner oftest med pølse som godbiter. Framover skal jeg bli mye flinkere på å leke på forskjellige måter og med forskjellige leker, bruke mer ulike godbiter (gjerne i samme økt!), servere godbitene på ulike måter +++

Vi brukte mye tid på konkurransetrening iløpet av de fire dagene. Hedda jobba veldig fint, og viste at hun kan jobbe leeeenge med høy intensitet før belønning. Flink jente! Det er jammen utrolig nyttig å innimellom fokusere/trene på ikke bare selve øvelsene, men også innmarsjen inn i ringen, overganger mellom øvelser, lovlige belønninger osv. I tillegg er det jo først når man kjører flere øvelser etter hverandre at svakhetene dukker opp... Det viste seg nemlig at øvelsen avstandskommandering (klasse 2), som vanligvis fungerer supert på trening, ikke var så enkel allikevel når vi kjørte en eller flere øvelser først. Når jeg la ned Hedda og gikk ifra sank Hedda inn i fellesdekk-modus, og flere ganger satte hun seg ikke opp på første kommando. Utrolig at en øvelse som fungerer perfekt enkeltvis, fungerer så dårlig når man har den som øvelse nummer to eller tre. Her har vi noe å trene på!

De to øvelsene jeg ville fokusere mest på under kurset var ruta og innkalling med sitt. Jeg synes vi fikk en super fremgang med ruta, her har jeg vært innmari treig (feig?) med å øke kriteriene! Det var ikke noe problem å sende henne fra 10-12 meter, og vi fikk til mange fine "ruter" uten target også. Når det gjelder innkalling med stå fikk vi prøvd endel ulike fremgangsmåter, og planen er å fortsette å bruke litt ulike metoder for å få en stabil øvelse. Foreløpig synes Hedda det er vanskelig å bråstoppe langt ifra meg, men vi får det vel til etterhvert:)

Nå er det tilbake på jobb i to uker, deretter skal jeg ha tre uker fri. Ellers er planen å fortsette å trene jevnt og trutt, og så satser vi på å starte LP2 til høsten.

Billedras fra LPleiren;


Konkurransetrening;
Hedda lader opp til neste økt;

Hedda skulle ønske hun var en sirkushest;

Endelig begynner fremadsending til ruta å bli bra!Pippi lærer seg ruta vha Fannys ramme-metode :)

Pippi lurer på om det er lov å hente seg en apport?


Thomas demonstrerer innlæring av gå foran i line (bruksøvelse) med Pogue - blikket skal låses fremover!

Kajsa, blanding av storpuddel og labrador;

Askari, en superfin malle - så fin at man nesten fikk lyst på malle selv, faktisk!

Bailey, søt og klok aussie-valp;

4 kommentarer:

Charlotte sa...

Så mange fine bilder!!

Ps: Sjekk ut kursoversikt for familiehunden. Knut har lagt inn noe nytt, men vet ikke hvor aktuelt det er.

Charlotte sa...

Og forresten veldig bra påminnelse om variasjon i belønnningen. Det skal jeg tenke mer på!!

Ellen Christensen sa...

Takk for super runderingsøkt på lørdag. Flinkeste Hedda har helt klart ambisjoner om at dere skal komme dere til start her også. :)

Lotta Troja Puma Zäta sa...

ÅH vilken härlig träningsvecka !! Ni är såååå energiska och duktiga :D.

Men.... en malle ska du då visst inte ha... ;) ;).

Hoppas vi ses snart.

KRAMAR Lotta Troja Puma Zäta