mandag 9. juni 2008

Bruksdag i Maridalen + finfine albuer

Lørdag var det igjen tid for bruksdag, og sammen med Kjersti/Thea, Mette/Pippi og Charlotte/Sokrates møtte vi opp i Maridalen kl 0900. Som sist var det vannvittig varmt, så derfor ble det ganske få spor og lange pauser imellom. Kjersti har vært ute en varm sommerdag før, og hadde med en kjølebag med bl.a. vannmelon til alle sammen.
Helt fra jeg begynte å gå spor med Hedda har hun gått utrolig spornøye og med akkurat passe, rolig tempo. Men de siste gangene vi har gått blodspor har hun vært litt surrete, dvs gått litt sikksakk, rota litt og gått mye raskere enn det hun har gjort før. Grunnen til det tror jeg er blodsporkurset vi har gått på. Instruktøren som gikk sporene for oss nektet å merke sporene, og glemte deretter hvor sporet gikk. Resultatet var at jeg flere ganger stoppet og snudde Hedda når hun gikk riktig spor, og flere ganger IKKE stoppet henne når hun gikk feil spor (før instruktøren kom på at jeg gikk feil etter 20-30 meter). :(
På lørdag la jeg derfor først ut to ganske korte spor med endel godbiter, for å få Hedda til å gå mer nøyaktig (og få belønning for det) og for å få ned tempoet hennes. Og det funka kjempefint, Hedda gikk igjen like nøye og sakte som hun har pleid å gjøre :)

Neste spor var lenger, med flere vinkler og noe færre godbiter, varierende terreng med bl.a. endel buskas og kratt, over et par falne trær, og med forstyrrelser i form av to tog som dundret forbi kun 10-20 meter unna. Også dette sporet gikk hun kjempefint, og reagerte ikke i det hele tatt på togene, bare gikk konsentrert videre. Flink hund og veldig fornøyd fører :)


På slutten av dagen tok vi også en liten økt med rundering med Charlotte og Mette som figuranter. Hedda fikk først løpe to slag på ca 25 m, deretter økte vi gradvis opp til 50 m, tilsammen ca 8-10 slag. Hedda hadde som vanlig kjempefin fart hele veien, og jeg fikk også til å stoppe henne på midtlinja et par ganger for så å sende henne ut igjen (ikke alltid så lett å stoppe en gal flat i vill fart som er supermotivert for å løpe ut til figurant). Skulle gjerne trent flere økter med rundering, men varmen satte en stopper for det.

Disse to bildene er lånt fra bloggen til Kjersti:


Mellom spor/runderingsøktene stod Hedda bundet til et tre i skyggen noen meter fra der vi satt og skravla. Hedda var stort sett veldig flink og lå og slappet fint av, men måtte bjeffe litt av og til, særlig når Pippi var som ivrigst i gartnertjenesten;)
Alt i alt var jeg veldig fornøyd, flink hund og koselig dag med masse skravling :)
Thea imponerte alle med å være ekstremt avslappet hele tiden mens hun lå bundet, hun lå stort sett slik på siden og så nesten død ut:


Charlotte og Sokrates trener ro:


Mette og Pippi gjør seg klare til å gå spor:


Jeg har også fått svar på røntgenbildene av albuene til Hedda, med samme diagnose som på HD-bildene, nemlig fri :)

7 kommentarer:

Charlotte sa...

Gratuss med fri på armer og ben!!
Fineste flatdronningen!
Bildet av meg er jo fantastisk sjarmerende, hehe. Jeg har lært at det er viktig å se skikkelig sur ut, da hører hunden så mye bedre og blir riktig så lydig og veloppdragen! Ellerno`....

Anonym sa...

Høres ut som dere har det fint på østlandet om dagen :) Fine bilder av Hedda! :)

Anonym sa...

Har stålet noen bilder fra bloggen din... håper det er greit!? :-)

Anonym sa...

Ni är så duktiga med träningen !! Hoppas vi ses framöver. Nästa helg ska jag ställa ut Heddas bror Kenzo. Jag har trimmat honom lite idag - han blev sååååå fin ! Väldigt lik Hedda men naturligtvis syns det att han är pojke... men nog är de båda jättelika sin mor :)

GRATTIS till fria Armbågar och fria Höfter !!! Nu är nästan alla röntgade och fria.

KRAM på er tjejer

Anonym sa...

Såg hos Lotta att det vankas utställning i helgen, spännande.
Vi önskar er en MASSA LYCKA TILL och tar gärna en liten sms-rapport. Jag & Glimma ska oxå vä.varva på Söndag.

KRAMAR från oss till er.

Anonym sa...

L Y C K A
T I L L
på söndag !!!

Vi håller alla tummar, tassar & tår för er tjejer !!!!

KRAM KRAM mamma Troja, syster Puma och naturligtvis den största kramen från "mormor" Lotta

Anonym sa...

TACK!!! GRATTIS oxå till er etta idag. Förstår att det var roligt att vara på plats då pappa Oliver blev NUCH.

Ha det gott!!
KRAMISAR från oss.